Geld lenen om rekeningen te kunnen betalen

Bent u op zoek naar ene manier om geld te lenen om rekeningen te kunnen betalen?

Soms komt het voor dat een maand een stuk duurder uitvalt dan u in eerste instantie had gedacht. Zo is er bijvoorbeeld die ene maand waarin u de eigen risico’s van uw verzekeringen moet betalen of dat u gasrekening door brievenbus op de deurmat krijgt. En of dat nog niet voldoende is, reed u laatst ook per ongeluk een aantal kilometers te hard en heeft u een boete ontvangen. Op zo’n moment kan het zijn dat u geld moet lenen om uw rekeningen te kunnen betalen. Rekeningen moeten namelijk op tijd worden betaald, aangezien ze bij te laat betalen alleen maar hoger worden. De boetes voor te laat betalen zijn namelijk ook niet niks.

Geld lenen om rekeningen te kunnen betalen

Geld lenen om rekeningen te betalen

Wat zijn de mogelijkheden om geld te lenen om rekeningen te kunnen betalen?

De weet dat er nog een aantal rekeningen open staan voor betaling kan veel zorgen met zich mee brengen. Bedenkt u zich wel, dat u een nieuwe schuld opbouwt wanneer u besluit een geldbedrag te lenen om uw rekeningen te betalen. Toch kan dit voor veel mensen de oplossing zijn. Veel mensen krijgen namelijk te maken met kleine rekeningen, bijvoorbeeld van het abonnement van uw telefoon of een kleine achterstalligheid in het betalen van uw huur. Het is wellicht een stuk prettiger om één, wat grotere, lening open te hebben staan dan meerdere kleine.

Wat is het voordeel van geld lenen om rekeningen te betalen?

Wanneer u besluit geld te lenen, kunt u een termijn bepalen over welke u de schulden terugbetaald. Die keuzevrijheid heeft u bij uw rekeningen niet. Daar wordt de uiterste betaaldatum bepaald door de schuldeiser (bijvoorbeeld uw provider). Dit termijn kunt u aanpassen aan uw financiële situatie en zo komt u tot een overeenkomst waar u zich prettig bij voelt en wat goed bij uw budget past. Weet wel, hoe lager het bedrag wat u per maand aflost, hoe langer de lening zal lopen en hoe meer rente u zult moeten betalen.

Geld lenen om rekeningen te kunnen betalen