Geld lenen om een familielid te helpen

Bent u op zoek naar een manier om geld te lenen om een familielid te helpen?

Zit een dierbare in financiële nood en kan hij of zij zelf geen geld lenen? Dan kan het zijn dat hij of zij u heeft gevraag om hulp. Het is natuurlijk heel begrijpelijk dat u deze persoon uit de brand wilt helpen. Maar wat als u zelf de middelen ook niet heeft om garant te staan voor de financiële zaken die afgehandeld moeten worden? Als er haast zit achter een flink aantal betalingen kan het zijn dat u op zoek gaat naar een manier om geld te lenen om een familielid te helpen. Pas hier wel voor op. Vaak gaat het natuurlijk goed. U vraagt een lening aan, helpt hiermee een dierbare en wanneer hij of zij er financieel weer wat warmer bij zit, wordt de lening inclusief de rente weer netjes terugbetaald aan u, zodat u het weer kan terugbetalen aan uw kredietverstrekker. Toch zijn er vele voorbeelden wanneer dit niet goed gaat.

Geld lenen om een familelid te helpen

Geld lenen om een familielid te helpen

Waarom is het risicovol om geld te lenen om een familielid te helpen?

Vaak geldt de regel, hoe beter u iemand kent, hoe lastiger het is om ‘nee’ te zeggen. Zeker als het om een familielid gaat, is er vaak een emotionele band die ervoor zorgt dat het weigeren van een geldbedrag extra moeilijk maakt. Wees u zich hiervan bewust. Het kan namelijk zo zijn dat u op deze manier zelf ook in schulden geraakt.

Tips voor het lenen van geld om een familielid te helpen?

Wanneer u toch besluit geld te lenen om dit vervolgens door te geven aan een familielid is het van belang dat u duidelijke afspraken maakt. U zult vast moeten leggen welk bedrag er geleend is, op welke termijn dat volledige bedrag terugbetaald moet zijn, hoeveel rente er wordt betaald en welke consequenties er hangen aan het niet naleven van deze afspraken. Op deze manier zorgt u voor een wederzijds vertrouwen in een goede afloop.

Geld lenen om een familielid te helpen